Yritysvalmennusmateriaalien visualisointi

Mood of Finland - kuvitettu pelilauta-valmennustyökalu

Yksityiskohta pelilaudan/valmennusmateriaalin kuvituksesta.

Vuosien varrella olen päässyt yllättävän paljon tekemisiin erilaisten yritysvalmennusta tarjoavien tahojen kanssa. Näitä kuvitushommia ihan ammattimaisesti aloitellessani en osannut ajatella, että valmennusmateriaalien visualisoinnille voisi olla mitään tarvetta. Tosin en edes tainnut tietää, että sellaisiakin yrityksiä ja ihmisiä on, joiden liiketoimintaa on yritysten valmentaminen.

Näitä tämäntyyppisiä projekteja tehdessä on kyllä käynyt selväksi, että juurikin valmennustoiminnan puolella olisi työmaata tarjolla niille, jotka tällaisia mallinnuksia, visualisointeja ja kuvituksia pystyvät tekemään. Onhan itsestäänselvää, että valmentajat ovat tekemisissä monesti aika abstraktien ja haastavien asioiden kanssa, jolloin viestin välittämiseen tarvitaan jotain muutakin, kuin tekstiä, valokuvia tai diagrammeja.

Yrityksen johtamisen avuksi tehdyt visualisoinnit menevät tietty tähän samaan kategoriaan. Niiden tekeminen vaatii samanlaista osaamista. Kykyä vääntää jonkin toisen ihmisen ajatukset konkreettisiksi kuviksi.

Yksi esimerkki valmennusmateriaalien visualisoinnista on Mood of Finlandille tekemäni ”pelilauta” (Mood of Finland tarjoaa matkailualan yrityksille ja organisaatioille koulutus-, valmennus-ja konsultointipalveluja). Syksyllä 2020 Mood of Finland halusi teettää valmennuspäivän tueksi pelilautaa muistuttavan materiaalin, joka houkuttelee osallistujia viemään vastuullisen matkailun teoriaa käytäntöön. Portfoliossa pääset tutustumaan projektiin tarkemmin.