Newicon - Total pharmacy automation

Isometrisen kuvituskuvan suunnittelu ja toteutus

Asiakas: NewIcon

Toimisto: Jooli markkinointi & viestintä Oy

Kuvaus: Kuvituskuvan suunnittelu ja toteutus NewIcon Oy:n markkinointikäyttöön. Kuvitus on toteutettu vektoritekniikalla, joten se skaalautuu häviöttömästi mihin tahansa kokoon ja soveltuu siten erinomaisesti tehostamaan kaikenlaista markkinointimateriaalia PowerPoint-esityksistä messuseiniin. Ensimmäinen kuvan käyttöympäristö oli Newiconin asiakaslehti.

NewIcon halusi havainnollistaa yhdellä kuvalla tuotteidensa toimintaa sairaalaympäristössä. Kuva-aihe oli haastava, sairaala nykyaikaisine älylaitteineen ei ollut kuvittajalle entuudestaan kovinkaan tuttu maailma. Etukäteen selvää oli lähinnä se, että yksityiskohtia tulisi olemaan kuvassa reilusti. Tässä projektissa riitti opeteltavaa, oikeastaan mitään ei voinut piirtää lonkalta ja omaan mielikuvitukseen nojaten. Sairaalaympäristö ja Newiconin tuotteet oli tarkoitus piirtää tunnistettavasti, muttei kuitenkaan fotorealistisesti. Siis pelkistäen, muttei liikaa yksinkertaistaen. Lopputulos oli kuitenkin kaikkien osapuolien mielestä onnistunut.

Työ toteutettiin helmi-huhtikuussa 2017. Kiitokset projektin vetämisestä ja sisällön suunnittelusta Joolille.

Työkalut: Adobe Illustrator.


Valmis kuvituskuva

Kuvaa on vektoritoteutuksen ansiosta mahdollista hyödyntää korkealaatuisena myös jättimäisessä koossa, esim. messuseinässä. Sellaisessa käytössä kuva pääseekin oikeuksiinsa.

Isometrinen perspektiivi on erityisen toimiva, kun halutaan mallintaa prosessia/tuotetta/palvelua.


Yksityiskohtia kuvituksesta

Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana. Yksityiskohtia todellakin piisaa. Välillä tämä urakka oli ajaa kuvittajan epätoivon partaalle, mutta samalla työ oli todella palkitsevaa.


Alkuperäinen luonnos

Ensimmäisestä luonnoksesta valmiiseen kuvitukseen on joskus aika pitkä matka. Yleensä ensimmäisessä luonnosteluvaiheessa riittää, että kuvasta saa suurpiirteisen käsityksen mitä elementtejä kuvaan on tulossa. Pidemmälle viimeistelty luonnos saattaa jopa herkästi lähteä viemään kuvaa väärään suuntaan.

Alkuperäinen luonnos tehtiin analogisesti lyijykynä-paperi-yhdistelmällä.

Alkuperäinen luonnos tehtiin analogisesti lyijykynä-paperi-yhdistelmällä.