Kotiwatti - juliste

Isometrisen julistekuvituksen suunnittelu ja toteutus

Asiakas: KotiWatti

Kuvaus: KotiWatti halusi markkinointinsa tueksi valokuvien rinnalle kuvitetun julisteen, joka havainnollistaisi aurinkoenergian hyödyntämistä omakotitaloympäristössä. Projektin alussa määrittelimme, että kuvituksen tulisi olla informatiivinen, mutta samalla myös kiinnostava ja sympaattinen. Ei kuivakkaan insinöörimäinen. Kuva-aihetta miettiessä päädyimme siihen, että tämäkin kuvitus kannattaisi ehdottomasti toteuttaa isometrisenä vektorikuvituksena.

Mikäli aurinkoenergia kiinnostaa enemmänkin, kannattaa suunnata KotiWatin kotisivuille.

Työ toteutettiin touko-elokuussa 2017.

Työkalut: Adobe Illustrator (vektoritoteutus).


Valmis kuvitus

Parhaimmillaan tällainen kuva on mahdollisimman isoon kokoon tulostettuna. Kuvasta voi myös irroittaa yksityiskohtia muita markkinointimateriaaleja piristämään.

Pitäisiköhän sittenkin harkita arkkitehdin tai sisustussuunnittelijan opintoja...


Yksityiskohtia kuvituksesta

Isokin kuvituskuva koostuu pienistä yksityiskohdista. Tässä detaljit ovatkin aika herkullisia. Klikkaamalla/tökkäämällä näet kuvat isompana.


Ensimmäinen luonnos

Tämäkin kuvitusprojekti aloitettiin tekemällä luonnos. Pakollinen työvaihe, jota ilman on hankala lähteä kuvaa tekemään. Tällä kertaa luonnos tehtiin digitaalisesti, Corel Painterilla.

Digitaalinen luonnos on piirretty vapaalla kädellä, liikaa teknisistä yksityiskohdista välittämättä. Tässä kohtaa projektia on oleellista saada vain suuntaviivat siitä minkälaista kokonaisuutta ollaan tekemässä.