Crazy Town - sisustuskuvitukset

Toimitilojen sisustuskuvituksien suunnittelu

Asiakas: Crazy Town Oy

Kuvaus: Crazy Town on viidellä paikkakunnalla yhteisöllisiä toimitiloja yli 200 yritykselle tarjoava yritys, joka muutti Jyväskylän toimipisteensä uuteen osoitteeseen marras-joulukuussa 2018. Uusien toimitilojen upean sisustuksen suunnitteli sisustussuunnittelija Maru Hautala. Uusia tiloja elävöittämään haluttiin kuvituskuvia ja tässä kohtaa paikalle riensi pillit ulvoen Kuvituskonttori.

Kokonaisia seiniä peittävät seinäkuvitukset ja pienemmät sisustustarrat yhdistettyinä muihin toimiviin sisustuselementteihin tekevätkin tästä toimitilasta kokonaisvaltaisen elämyksen. Kannattaa käydä tutustumassa, jos olet toimitilaa vailla Keski-Suomessa. Teipit tulosti ja kiinnitti ammattitaidolla Raikua.

Ps. Kuvituskonttori suunnitteli myös Crazy Townin julkisivun teipit, mutta se onkin jo toinen tarina.

Työkalut: Affinity Designer ja Adobe Illustrator. Kaikki kuvituskuvat toteutettiin vektorigrafiikkana, joten niistä on helppo ottaa tarvittaessa erikokoisia uusintapainoksia.


Kartta - Jyväskylä

Jyväskylän kartasta koko projekti lähti omalta osaltani liikkeelle. Crazy Town on ehtinyt toimia vuosien varrella jo useammassa toimipisteessä ja tätä historiaa haluttiin tehdä näkyväksi.

Tyyliltään kartasta haluttiin rento, selkeästi käsinpiirretyn näköinen, ei liian hiottu. Värimaailmaksi määriteltiin keltaisen ja turkoosin sävyt ja tämän väriteeman voittekin huomata toistuvan lähes kaikissa projektin kuvitukisissa.

Kartan koko luonnossa on n. 2,4 x 2,4 metriä.

Kartasta löydät monelle tuttuja maamerkkejä.

Yksityiskohtia kartasta.


Taukotilan seinän kuvitus

Crazy Townilta löytyy paljon yhteisiä tiloja, joissa voi kohdata spontaanisti tai suunnitellustikin CT:n muita asukkaita. Yksi oleellisimmista tiloista on tietysti taukohuone, jossa tietotyöläinen voi välillä lepuuttaa mieltään ja kehoaan.

Taukotilasta tulikin onnistunut kokonaisuus ja tästä tilasta löytääkin yleensä Crazy Townilaisia istuskelemassa ja pitämässä taukoa. Kuvitus pelaa hyvin yhteen muiden sisustuselementtien kanssa.

Kuvitus toteutettiin vektorigrafiikkana.

Taukotilan kuvitus aidossa elinympäristössään. Kuva ©: Maru Hautala

Lähikuvia taukotilan kuvituksesta.


Keittiön ruokakuvitukset

Crazy Townilla on kaksi keittiötä ja näihin tiloihin haluttiin simppeleitä ruokailuun ja ruokiin liittyviä kuvituskuvia. Keittiössä on paljon turkoosinsävyistä pintaa, joten ruokakuvitusten värimaailmakin suunniteltiin sen mukaan.

Kuvituksissa on huomioitu ruokaympyrän suositukset ja trendidieetit.

Kuvituksissa on huomioitu ruokaympyrän suositukset ja trendidieetit.

Keittiön opasteet

Kyllä, haastehan se on pitää yhteiset tilat siisteinä, sen me kaikki tiedämme. Keittiö varsinkin. Joten toki halusimme ajatella kaikkien parasta ja teimme keittiöön ystävälliset opasteet. Kolme viimeistä kuvituskuvaa kiinnitettiin muotoonleikattuina teippeinä tiskikoneisiin. Näiden kolmen tarran päällä liikutellaan magneettinappia, jonka avulla jokainen näkee yhdellä silmäyksellä missä tilassa tiskikone kulloinkin on. Kätevää!


Vessan ovien kuvitukset

Vessan ovien kuvitus oli mukava haaste. Käytettävissä oleva kapea ja korkea pinta-ala (n. 900 x 2000 mm) asetti tietty heti tietynlaiset rajoitukset, joiden mukaan kuvitukset piti suunnittella. Kuvitukset kiinnitettiin oviin muotoonleikatuilla teipeillä, jotka jättivät mukavasti tummaa ovea “kehystämään” piirroksia.

Yksityiskohtia vessan ovista

Näihin kuviin ei tarvinnut kauaa insipiraatiota etsiä.


Innostavat sanat

Näillä “insipiraatiolauseilla” haluttiin tehdä reippaasti kasvaneen CT:n arvomaailmaa näkyväksi kaikille asiakasyrityksille ja vieraille. Käsinkirjoitetut tekstit toteutettiin noin metrin levyisinä muotoonleikattuina teippeinä. Näyttävät todistetusti hyvältä tumman seinän päällä.


Hästäkit - Hastags

Oleellinen osa jokaisen ajantasalla olevan yrityksen markkinointia on tietysti hästäkit. Eli avainsanat/aihetunnisteet. Nämä avainsanat toteutettiin myös muotoonleikattuina teippeinä reilussa koossa, joten jokainen saa somekanavissa viestit varmasti kohdilleen.

Myös nämä tekstit piirrettiin käsityönä digitaalisesti.


Opasteet

Uusiin tiloihin haluttiin myös opasteet tilojen käyttöä sujuvoittamaan ja hortoilua vähentämään.

Tässä opasteet kysytyimpiin tiloihin.

Tässä opasteet kysytyimpiin tiloihin.